Onderhoud

Zonnepanelen reinigen en onderhouden

Het is niet alleen belangrijk dat de montage van de zonnecellen goed wordt gedaan, maar ook dat de zonnepanelen goed worden onderhouden. Hoe goed de kwaliteit van het solarsysteem ook is, het moet van tijd tot tijd worden gereinigd. Ook kan het eenmaal gebeuren dat er ander onderhoud of zelfs een reparatie van de zonnepaneel benodigd is. Ook dit doen wij vakkundig en professioneel.

Haal het maximale uit het solarsysteem

Goed onderhoud is van groot belang voor zonnepanelen. Waarschijnlijk heb je de zonnepanelen aangeschaft om hier voordeel uit te halen. Lagere energiekosten, minder CO2-uitstoot, noem maar op. Wanneer de zonnecellen echter niet goed worden onderhouden neemt dit voordeel af. Dan zullen de zonnepanelen een lager rendement hebben en misschien ook eerder moeten worden vervangen.

Vies zonnepaneel zorgt voor minder rendement

Wist je dat een vies zonnepaneel tot wel zo’n 4% minder energie oplevert? Om deze reden is het echt verstandig om de zonnecellen af en toe te laten reinigen. Als je dit zelf doet bestaat de kans dat de panelen beschadigd raken, of dat je de constructie of het dak beschadigt. Bovendien zijn de op het dak geplaatste panelen niet zo makkelijk bereikbaar. Daarom bieden wij ook een reinigingsservice aan.

Onderhoud en inspectie

Regelmatig onderhoud laten uitvoeren aan zonnepanelen is een verstandige keuze. Zo kunnen eventuele gebreken of beschadigingen worden ontdekt en worden verholpen. Door af en toe een inspectie te laten uitvoeren en ze te laten reinigen weet je zeker dat je maximaal rendement uit de panelen haalt en dat de panelen zo lang mogelijk mee zullen gaan.

Kapotte of defecte zonnepanelen repareren

Een ander onderdeel van ons serviceaanbod is het repareren van zonnepanelen. Door de blootstelling aan de elementen komt het helaas wel eens voor dat een zonnecel beschadigd raakt. Het is dan zaak om dit zo snel mogelijk te laten verhelpen. Door dit snel te laten repareren worden de kosten geminimaliseerd. Daarom proberen wij deze reparaties ook zo snel mogelijk reparaties in te plannen. Onze monteurs voeren de reparatie professioneel en vakkundig uit. 

Zonnepanelen voor uw woning?