Montage

Zonnepanelen montage

Het plaatsen van zonnepanelen is geen klus waar je zelf wel even de handen uit de mouwen voor wilt steken. Bij het monteren van zonnecellen komen verschillende ingewikkelde en belangrijke zaken kijken. Daarom is het noodzakelijk dat je de montage van zonnepanelen laat uitvoeren door specialisten.

Eerst goed plannen

Veel mensen denken dat het (laten) monteren van zonnepanelen een eenvoudig klusje is. Wat men zich niet realiseert is dat voordat de panelen daadwerkelijk kunnen worden geplaatst, er eerst veel moet worden gepland. Een van de belangrijkste zaken is het type zonnepaneel. Sommige panelen zijn beter geschikt voor bepaalde omstandigheden, andere zonnepanelen weer niet. Factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn o. a. zonlicht, schaduw, de dakconstructie en meer. Ook moet er worden gekeken naar jouw voorkeuren. Waar op het dak wil je de panelen en hoeveel wil je er laten plaatsen? Wil je ze liever ergens op het terrein hebben? Veel mensen zijn gebonden aan een budget en willen hun geld zo slim en efficiënt mogelijk besteden. Door nu het geld slim te besteden kan er weer snel rendement worden behaald. Daarnaast moet er ook rekening worden gehouden met het verkrijgen van een eventuele bouwvergunning bij de gemeente.

Zonnepanelen in allerlei soorten en maten

Het zou je verbazen met welke factoren er allemaal rekening moet worden gehouden wanneer de juiste panelen moeten worden gekozen. Om deze reden zijn er ook bijzonder veel verschillende zonnepanelen. Zo zijn er panelen die bestand zijn tegen zoutvorming, speciaal voor plaatsing op woningen in de omgeving van de zee. Ook moet er gedacht worden over het te behalen rendement. Niemand wil verlies maken en iedereen wil een zo kort mogelijke terugverdientijd. Wij kijken wat mogelijk is, maken een goed doordacht legplan en geven je ook vrijblijvend advies. Zo weet je zeker dat je maximaal profijt van jouw solarsysteem kunt hebben.

Plaatsing zonnecellen op elk soort dak

De omgeving waarin je woont speelt een grote rol op het soort zonnepaneel. Daarnaast speelt ook de woning zelf een essentiële rol. De constructie en het formaat van het dak spelen een belangrijke rol bij zowel het selecteren van de juiste panelen als bij het plaatsen van de panelen. Op bouwkundig gebied kan er van alles verschillen en ook zaken zoals de hellingshoek van het dak hebben invloed op de montage. Gelukkig is dit voor onze specialisten geen probleem. Zij hebben zo veel ervaring met het plaatsen van zonnecellen op verschillende soorten daken, dat zij ook jouw zonnepanelen vakkundig en zorgvuldig kunnen monteren.

Na plaatsing nog niet klaar

Zodra de panelen op het dak liggen is de montage bijna afgerond. Er moet nog slechts één essentiële stap worden genomen. Namelijk, het aansluiten van de zonnepanelen op de groepenkast. Alleen zo haal je voordeel uit je zonnepanelen. Door veel gebruik te maken van elektriciteit opgewekt door de zonnepanelen hoeft er minder gebruik worden gemaakt van stroom afkomstig van het elektriciteitsnet. Dit is groener en uiteindelijk vele malen goedkoper.

Aansluiting

Ook bij het aansluiten van de panelen op de groepenkast moet er wederom rekening worden gehouden met verschillende zaken. Zo is in veel gevallen een speciale omvormer nodig en mag de groepenkast niet te oud zijn. Is dit wel het geval, dan raden wij vervanging aan. Het kan ook voorkomen dat de groepenkast moet worden uitgebreid. Tot slot moet ook de energiemeter worden gecontroleerd en mogelijk worden vervangen.

Vakwerk

Zoals je ziet, is het installeren van zonnecellen niet voor iedereen weggelegd. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen is het daarom noodzakelijk dat je specialisten inschakelt. Daarvoor ben je bij ons aan het goede adres. Wij houden rekening met alle hierboven genoemde zaken en bieden daarnaast ook uitstekende service, vrijblijvende adviezen en vakkundige montage. Dit doen wij in heel Nederland.

Zonnepanelen voor uw woning?